Најголем број од новинарите и медиумските работници во земјава заработуваат потпросечни плати

Надомест за прекувремена работа, постојано или често, не им се исплаќа на 38 проценти од новинарите и на 36 проценти од медиумските работници. Исто така, многу често не се исплаќа работењето за празници. Тоа им се случува на 46 отсто од вкупниот број испитаници, покажува истражувањето на ССНМ

Прочитајте повеќе

Фондацијата Метаморфозис со конкурс за годишна награда „Илија Жупаноски“ за справување со дезинформации

Ќе бидат доделени две годишни награди во две категории: Најдобар новинарски труд, односно стручен труд …