Што ако Трамп повторно стане претседател?

Европа мора да занимава со можноста дека Трамп повторно ќе стане претседател на САД. Што би значело тоа за НАТО и европската одбрана? А што за Украина? Или можеби сѐ ќе испадне сосема поинаку?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Повеќе од 30.000 починати во Газа, најголем дел се жени и деца

Во своето дневно ажурирање во четвртокот, Министерството соопшти дека во последните 24 часа биле убиени …