Најголемата болница во Газа опколена од израелски војници и без струја

Најголемата болница во Газа опколена од израелски војници и без струја

Во последните неколку дена се водеа интензивни борби и близу „Шифа“ и другите болници во северниот дел на Газа, а дотурот на храна, вода и гориво е речиси непосточеки. Пукотници кај „Шифа“ се слушаат и попладнево

Прочитајте повеќе

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

Многу аплаузи за Зеленски во Бундестагот-бојкот од АфД и БСВ

„Наш заеднички интерес е Путин да ја загуби оваа војна“, рече украинскиот претседател во емотивниот …