Насилство, говор на омраза и нееднаквост меѓу мажите и жените и во минатата година

Насилство, говор на омраза и нееднаквост меѓу мажите и жените и во минатата година

Пониските примања, пократкиот работен век и високата неактивност на пазарот на труд придонесуваат за поголем ризик од сиромаштија, поголема економска несигурност и влошување на финансиските перспективи за жените во сите фази од животот, пишува Порталб во анализата за родавата (не)еднаквост

Прочитајте повеќе

Фридом Хаус: Назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата во Северна Македонија

Фридом Хаус: Назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата во Северна Македонија

Северна Македонија покажува назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата. Овие се клучните …