Иако пандемијата на ковид-19 полека го „губи здивот“, Општина Прилел и ЈКП „Комуналец“ будно ја следат состојбата и преземаат дополнителни мерки за заштита на здравјето на граѓаните.

За таа цел, екипи на ЈКП „Комуналец“ ноќеска извршија миење и дезинфекција на главните сообраќајници во градот. Од јавното комунално претпријатие велат дека Велигденските празници и големата фреквенција на граѓаните пред верските објекти и маркетите, беа причина повеќе за реализација на една ваква акција.