Стоп Полиција

Од билтенот на СВР Битола

На 2, 3 и 4 април, на подрачјето на СВР Битола биле извршени засилени контролни активности на патниот сообраќај.

Притоа, биле откриени и санкционирани 218 возачи кои ја пречекориле дозволената брзина, 26 возачи кои не поседувале возачка дозвола, четири возила со истечена регистрација, 14 возачи кои зборувале на мобилен телефон додека управувале возило, 7 кои не користеле сигурносен појас, 7 кои извршиле неправилно престигнување, а 6 возачи управувале возило под дејство на алкохол и тие биле отстранети од сообраќај.

За сите прекршоци биле издадени соодветни налози.

Прочитајте повеќе

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Имам добиено извештаи од учесниците во изборниот процес за вознемирување во однос на обиди за …