Опаѓа поддршката за членството во ЕУ во земјава, најизразен отпор кај младите

Она што најмногу загрижува во спроведеното анкетно истражување е дека само 53 отсто од младата популација на возраст од 18 до 24 години го поддржува членството во ЕУ. Овој јаз во ставовите за членство во ЕУ помеѓу различните возрасти на населението се надоврзува на веќе присутниот меѓуетнички јаз во однос на поддршката за членство во ЕУ

Прочитајте повеќе

Средба Битиќи – Смит: Обединетото Кралство и Северна Македонија имаат одлични економски односи и голем потенцијал за развој

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи …