Општина Прилеп спроведува акција за дезинфекција на улиците во градот, граѓаните да ги отстранат возилата од јавните површини

Општина Прилеп спроведува акција за дезинфекција на улиците во градот, граѓаните да ги отстранат возилата од јавните површини

Се известуваат граѓаните на Прилеп, дека денеска, среда 8 април, после започнувањето на полицискиот час, ќе се врши темелна дезинфекција на сите главни и споредни улици во градот.

Од тие причини, граѓаните треба да ги отстранат своите возила од јавните површини и да ги паркираат на соодветни места, со цел непречено движење на возилата за дезинфекција по градските улици.

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …