Папуа Нова Гвинеја: Затрупани над 2000 луѓе

Папуа Нова Гвинеја: Затрупани над 2000 луѓе

Повеќе од 2.000 луѓе се затрупани во свлечиштето во Папуа Нова Гвинеја, соопштија локалните власти. ОН досега бројот на загинати го проценуваат на 670.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Над 1.000 луѓе починале за време на аџилакот во Саудиска Арабија

Над 1.000 луѓе починале за време на аџилакот во Саудиска Арабија

Повеќе од 1.000 луѓе починале за време на годинешниот аџилак во Саудиска Арабија поради екстремните …