Претседателот Пендаровски положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев во црквата „Свети Спас“

Претседателот Пендаровски положи цвеќе на гробот на Гоце Делчев во црквата „Свети Спас“

Претседателот Стево Пендаровски, по повод 150-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, денеска положи цвеќе на неговиот гроб во црквата „Свети Спас“.

Во рамки на одбележувањето на јубијелот, делегација од Кабинетот на претседателот положи цвеќе на споменикот на Гоце Делчев во Градскиот парк во Скопје и на споменикот на Гоце Делчев на Плоштадот „Македонија“ во Скопје.

Прочитајте повеќе

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

На првите повеќепартиски избори во 1990 година е избран за собраниски пратеник. Претседател на Собранието …