Пријавете бездомници, да ги спасиме од студот

Пријавете бездомници, да ги спасиме од студот

Доколку забележите бездомно лице, според препораките на Министерството за труд и социјална политика, пријавете во центрите за социјална работа и Црвен крст.
Дежурните тимови ќе ги згрижат и сместат бездомниците во пунктот во Момин поток – Скопје или во некој од регионалните пунктови за сместување на бездомни лица, кои што минатата есен беа отворени во Струга, Битола и Струмица.

Во продолжение се контакт телефоните на дежурните екипи:

Скопје:
Црвен крст – 071 733 171, 023096 227
ЦСР-078 230 943, 076 381 762

Струга:
Црвен крст 070 249 733
ЦСР- 075 588 980

Битола:
Црвен Крст – 075 907 060
ЦСР- 071 342 492

Струмица:
Црвен Крст 070 253 441
ЦСР- 075 377 798

Прочитајте повеќе

Филипче-Пендаровски

Пендаровски за Филипче: Многу човечки животи се спасени заради неговите интервенции

„Многу човечки животи се спасени заради неговите интервенции, неговите дијагнози, неговите операции. Просто кажано, станува …