Прилеп домаќин на најдобрите македонски џудисти и џудистки во пионерска и кадетска конкуренција

Прилеп домаќин на најдобрите македонски џудисти и џудистки во пионерска и кадетска конкуренција

Најдобрите македонски џудисти и џудистки во пионерска и кадетска конкуренција, од петокот, 26 август, се наоѓаат на подготовки во Прилеп.

Се’ до вторник, 30 август, младите џудисти и џудистки ќе тренираат и ќе ја темпираат формата за престојните Балкански првенства за пионери/ки во Грција и кадети/ки во Турција.

На крајот на петдневните припреми, стручен тим задолжен од страна на Џудо федерацијата на Северна Македонија ќе ја изврши и финалната селекција на репрезентативци кои ќе настапат на Балканските првенства каде ќе ја претставуваат нашата држава.

Прилеп домаќин на најдобрите македонски џудисти и џудистки во пионерска и кадетска конкуренција Прилеп домаќин на најдобрите македонски џудисти и џудистки во пионерска и кадетска конкуренција

Прочитајте повеќе

Со турнирите во Прилеп, започнаа пингпонгарските натпревари од пролетната сезона

Со турнирите во Прилеп, започнаа пингпонгарските натпревари од пролетната сезона

Во саботата во Прилеп се одржа пингпонгарскиот турнир „Телеком Мастерс 1“ во категорија помлади од …