Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 3 до 9 мај 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:       

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 3 до 9 мај 2021 година, во општина Прилеп имало 58 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 6 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 412; на болничко лекување се наоѓаат 32 лица, од кои 31 се на кислородна поддршка; во дневната болница се лекуваат 37 пациенти;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.243;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 411 лицa.