Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 15 до 22 август 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 15 до 22 август 2021 година, во општина Прилеп имало 61 нов случај на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починало едно лице;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 142; на болничко лекување се наоѓаат 19 лица, од кои 6 на кислородна поддршка;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.497;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 428 лицa.