Прилеп: ЈКП „Водовод и канализација“ постави нова водоводна линија на улица „Ило Попадинец"

Прилеп: ЈКП „Водовод и канализација“ постави нова водоводна линија на улица „Ило Попадинец”

Денес ЈКП „Водовод и канализација“ од Прилеп, го приврши поставувањето на новата водоводна линија на улица „Ило Попадинец”, со што се решава деценискиот проблем на жителите од оваа улица.

Водоводната линија DN 90 е во должина од 260 метри и на неа се приклучени 16 корисници.

Прочитајте повеќе

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

На првите повеќепартиски избори во 1990 година е избран за собраниски пратеник. Претседател на Собранието …