крушево

Проблеми со водоснабдувањето на Крушево, ЈП „Комуна“ работи на нивно отстранување

Од ЈП „Комуна“- Крушево информираат дека во текот на изминатата ноќ биле забележани проблеми во процесот на пумпање на вода и водоснабдување на градот.

Со цел да се детектираат проблемите и нивно што побрзо отстранување, во текот на утринските часови од денешниот ден ќе има прекин на водоснабдувањето на следните улици во Крушево:„Центар“, „Партизанска“, „Питу Гули“, „Коча Миленку“, „Манчу Матак“ и „Нико Доага“.

После завршувањето на испитувањата, водоснабдувањето во градот ќе биде нормализирано.

Прочитајте повеќе

Гир и европските амбасадори во посета за поддршка на Фондација Метаморфозис

Проверувачите на факти играат витална улога во заштитата на демократијата и во обезбедувањето пристап на …