Руската делегација ќе може да слета во Скопје, извесно доаѓањето на Захарова

Руската делегација ќе може да слета во Скопје, извесно доаѓањето на Захарова

Пораката што ја испраќаат дипломатите од Виена е дека речиси сигурно оти портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова ќе пристигне во Скопје наредната недела. За рускиот министер за надворешни работи и понатаму е неизвесно дали ќе пристигне во македонскиот главен град

Прочитајте повеќе

Фридом Хаус: Назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата во Северна Македонија

Фридом Хаус: Назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата во Северна Македонија

Северна Македонија покажува назадување во владеењето на правото и борбата против корупцијата. Овие се клучните …