Богданка Кузеска

СДСМ: Мицкоски и Апасиев се против сите стратешки одлуки, против ЕУ и НАТО

Почитувани граѓани, почитувани медиуми,

Под заложништво на Левица, ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски се против сите стратешки одлуки на земјата, против ЕУ и НАТО.

ВМРО-ДПМНЕ не го поддржа и не гласаше за Договорот со кој станавме членка на НАТО, а Мицкоски не честиташе и не го поздрави усвојувањето во македонското Собрание.

Исто како и Левица, коалицискиот партнер на ВМРО-ДПМНЕ.

Со СДСМ земјава успеа и денеска сме горда членка на НАТО. Во време на војна на европскиот континент се потврдува значење на оваа стратешка одлука.

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не поддржаа ниту почеток на преговорите со ЕУ. Напротив, кога на маса беше Европскиот предлог и заклучоците по него, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа хистерија, организираа протести кои станаа и насилни.

Заедно со Левица ширеа лажни вести за наводно загрозување на македонскиот јазик, го плашеа народот со асимилација и бугаризација која не се случи. Напротив, започнавме преговори со ЕУ со заштитен и признаен македонски јазик и идентитет.

Но кога Договорот со Фронтекс, прв Договор со ЕУ потпишан на македонски јазик без додавки и фусноти, признаен од сите земји членки, влезе во Собрание ВМРО-ДПМНЕ не го поддржа.

Денеска, ВМРО-ДПМНЕ и Левица се против членството во ЕУ а уште една потврда за тоа е фактот што не делегираа претставници во работните групи

Така се однесува ВМРО-ДПМНЕ во заложништво на Левица. Тие се против секоја важна стратешка и државничка одлука.

ВМРО-ДПМНЕ и Левица се лонче и капаче.

СДСМ заедно со народот нема да дозволи државата да биде заглавена ниту пак да се врати назад.

Деструкциите на ВМРО-ДПМНЕ и Левица повторно ќе бидат поразени, а државата ќе продолжи по својот европски пат.

Прочитајте повеќе

СДСМ

СДСМ: Во новиот мандат поголеми плати – 1.000 евра просечна и 600 евра минимална

Соопштение за јавност на СДСМ Со СДСМ во новиот мандат следат уште поголеми плати за …