СДСМ

СДСМ: Оперативен план вреден 1,8 милијарди денари за вработување за 15.000 лица

Соопштение за јавност на СДСМ

Владата предводена од СДСМ го усвои оперативниот план за активни програми и мерки за вработување за 2022 година. Оперативниот план вреден 1,8 милијарди денари ќе обезбеди вработување за речиси 15.000 лица.

Планот предвидува програми, мерки и услуги за вработување, кои ќе обезбедат создавање нови работни места, зголемување на вработливоста на невработените лица, пред се на на младите, долгорочно невработените и корисниците на право на парична помош од социјална заштита, како и поддршка на невработените лица на кои им престанал работниот однос во текот на пандемијата.

СДСМ преку ефикасни мерки и политики обезбедува континуирано намалување на стапката на невработеност до историски најниско ниво и повисок животен стандард за граѓаните и во време на криза.

Прочитајте повеќе

Филипче: Да се мобилизираме, во ваши раце е одлуката за подобра иднина

Филипче: Да се мобилизираме, во ваши раце е одлуката за подобра иднина

Интегрален говор на носителот на листата во изборната единица 4, д-р Венко Филипче, на синоќешниот …