СДСМ

СДСМ: Во новиот мандат поголеми плати – 1.000 евра просечна и 600 евра минимална

Соопштение за јавност на СДСМ

Со СДСМ во новиот мандат следат уште поголеми плати за граѓаните. Просечна плата од над 1.000 евра, додека пак минималната ќе биде 600 евра.

Со правилните политики на СДСМ ова е достижно и остварливо.

СДСМ ветува и оставрува и тоа веќе се докажа со рекордно покачување на просечната плата која е 40.000 денари.

СДСМ својот манадат го започна со ветување за зголемување на просечната плата од 500 евра, но не само што го оставривеме ветувањето, туку го надминавме на 650 евра а платите и понатаму ќе растат.

СДСМ со своите политки ги донесе платите до историски највисоко ниво, но тука не застануваме, затоа што платите на граѓаните ќе продолжат да растат и во новиот мандат.

Прочитајте повеќе

Ковачевски: Мицкоски мисли на мораториум за членство во ЕУ

Ковачевски: Мицкоски мисли на мораториум за членство во ЕУ

Се’ повеќе и повеќе луѓе сфаќаат дека единствен мораториум во главата на Мицкоски е мораториумот …