Со 81 глас „за“, вечерва пратениците во Собранието ги изгласаа уставните измени, односно амандманите 33 до 36. Претходно пратениците на Алијансата за Албанците и на Беса ги повлекоа своите амандмани.

Според Уставниот закон кој беше исто така усвоен, овие амандмани влегуваат во сила откако целосно ќе стапи на сила Преспанскиот договор, односно откако тој ќе биде ратификуван во грчкиот парламент. Според членот 1 од овој закон, амандманите нема да стапат на сила и ќе бидат неважечки ако Грција не го ратификува договорот.