Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 9-ти до 15 ноември, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 9-15 ноември, во општина Прилеп имало 362 нови случаи на коронавирус;
  • Од последици на коронавирусот, починале 19 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 879; 729 лица се наоѓаат на домашно лекување, 91 на болничко, а 59 се лекуваат во дневната болница; на кислородна поддршка се наоѓаат 52 пациента;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 1.034 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 2.180;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починале 98 лица.