Утре, сабота 15-ти февруари во 13:00 часот, ќе се одржи прес конференција по повод ставањето на камен темелник за базенот во општина Битола, како дел од првата фаза на проектот „Изградба на 14 пливачки базени“.

На прес конференцијата ќе се обратат директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски и градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска. Базенот ќе се гради во склоп на битолското сновно училиште „Даме Груев“.