Во Битола се дезинфицираат цели населби

Во Битола се дезинфицираат цели населби

По барање на градоначалничката Наташа Петровска, екипи на ЈП „Комуналец“, со поддршка на останатите јавни претпријатија, вршеа дезинфекција на станбени единици. Во денешната акција беа опфатени населбите Карпош, Кланица, Стрелиште и Стара болница.

По изготвен акциски план, со таа активност се продолжува и натаму, како една од превентивните мерки. Но најсуштинската порака до сите, испратена од Општина Битола е „СЕДЕТЕ ДОМА“.

Прочитајте повеќе

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

Почина Стојан Андов, првиот претседател на Собранието по осамостојувањето

На првите повеќепартиски избори во 1990 година е избран за собраниски пратеник. Претседател на Собранието …