Во Прилеп 1.000 активни случаи на коронавирус, 119 лица се на болничко лекување

Во Прилеп 1.000 активни случаи на коронавирус, 119 лица се на болничко лекување

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 24-ти до 30-ти ноември, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:       

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 24-ти до 30-ти ноември, во општина Прилеп имало 402 нови случаи на коронавирус;
  • Од последици на коронавирусот, починале 17 лица;
  • Бројот на активни случаи изнесува 1.000; 833 лица се наоѓаат на домашно лекување, 119 на болничко, а 48 се лекуваат во дневната болница; на кислородна поддршка се наоѓаат 92 пациенти;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 1.805 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 3.010;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починал0 131 лице.

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …