Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, петок,16-ти октомври:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 13 нови случаи на коронавирус, а 7 лица оздравеле од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 197, од кои 161 се наоѓаат на домашно, а 36 на болничко лекување;
  • Во домашна изолација и самоизолација се наоѓат 462 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 878.