Утре почнува летното сметање на времето

Утре почнува летното сметање на времето

Вечерва со поместување на стрелките на часовникот за еден час нанапред, почнува летното сметање на времето. Утре, во 2 часот после полноќ , стрелките на часовникот треба да се поместат на 3 часот. Европската комисија пред неколку години испрати предлог до Советот на Унијата за да се укине поместувањето стрелките на часовникот, со што ќе остане во сила зимското сметање на времето.

Со оглед на тоа што земјите-членки на ЕУ не се договорија за предложеното укинување на часовникот, овој режим останува на сила.

Прочитајте повеќе

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Владата јавно ги објави платите на претседателот на Владата, како и на министрите. Според објавените податоци, највисока …