Потпишување на меморандум за соработка во борбата против радикализација преку интернет

Потпишување на меморандум за соработка во борбата против радикализација преку интернет

Во просториите на Клубот на пратеници, денеска ќе биде потпишан Меморандум за соработка во борбата против радикализација преку интернет, кој произлегува од ИПА проектот „Зајакнување на капацитетите за превенција/спречување на насилен екстремизам и борба против тероризмот“, финансиран од Европската Унија.

Документот ќе биде потпишан од претставници на државните институции и компании, вклучени во процесот на спречување на радикализација преку интернет: Влада на Република Северна Македонија, Министерство за внатрешни работи, Министерство за одбрана, Агенција за национална безбедност, Агенција за разузнавање, Агенцијата за млади и спорт, Македонска академска истражувачка мрежа, Комора на Република Северна Македонија за приватно обезбедување, Македонски Телеком а.д., А1 Македонија ДООЕЛ Скопје.

Прочитајте повеќе

Апел на СВР Битола за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

Апел на СВР Битола за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

Во интерес на безбедноста на сите граѓани, а посебно за безбедно прославување на матурските и …