AI Tech Summit во Скопје

AI Tech Summit повторно во Скопје

Скопје повторно во центарот на глобалниот технолошки свет! „AI Tech Summit“ се враќа во Скопје со своето второ издание на 3ти и 4ти Октомври, 2024, во Национална Опера и Балет.

По успешното издание во Малага, „AI Tech Summit“ во Скопје ќе ги обедини водечките умови во вештачката интелигенција на светските гиганти како Google, Microsoft, Amazon, UBS, NVIDIA, Netflix, Ericson и други.

Запознајте се со најновите достигнувања во технологијата вештачката интелигенција и нејзина апликативна примена во различни индустрии и сектори како ИТ, финансии, дизајн, производство, здравство, забава и др.

AI Tech Summit е најголемиот технолошки настан на тема вештачка интелигенција во југоисточна Европа и служи како вонренда или корисна платформа за интерактивно вмрежување, можност за соработка и регионално поврзување во екосистемот за вештачка интелигенција.

Настанот е организиран од страна на чешката компанија TBM Group во соработка со М6 Едукативниот центар.

Регистрација и дополнителните информации се достапни на веб-страницата на AI Tech Summit: www.techsummit.ai

Прочитајте повеќе

deepfake

Deepfake – лажни видеа направени со вештачка интелигенција за кои треба да бидеме загрижени

Мислите дека го гледате претседателот на Украина Володимир Зеленски како зборува и им кажува на …