пари пензии плати

АНАЛИЗА: На двајца вработени – еден пензионер, (не)одржливост на пензискиот систем за повисоки пензии

Најавата на власта за раст на пензиите од 6 отсто предизвика реакции кај пензионерите – преку протести бараат линеарно зголемување за 3.500 денари и минимална пензија од 18.000 денари. Што точно ова значи за буџетската каса? Само зголемувањето од 56,7 евра за 337.054 пензионери годишно би ја чинело државата 229.000.000 евра, односно еден пензионер за 12 месеци би добил 680 евра

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …