пожари стрништа ниви

Ангелов: Состојбата со пожарите е алармантна, пожарникарите и пилотите се исцрпени

Сериозни врнежи нема подолго време и воедно не се очекуваат во следните десетина дена, вегетацијата е исклучително сува, дневните температури се сè уште високи, а пожарникарите и пилотите се исцрпени и на крај на силите, рече Ангелов

Прочитајте повеќе

Кочанскиот Центар

Убиецот зад кочанскиот фемицид доби доживотна казна

Донесена е пресуда за кривичното дело Убиство извршено при родово базирано насилство и на свиреп …