Ангеловска-Бежоска: Поради родовата нееднаквост, годишно губиме околу 18% од БДП

Ангеловска-Бежоска: Поради родовата нееднаквост, годишно губиме околу 18% од БДП

Со подобрувањата во овој сегмент, БДП може да се зголеми и до 10 проценти во развиените економии, а дури и до 30 проценти во земјите во развој, рече гувернерката

Прочитајте повеќе

Кочанскиот Центар

Убиецот зад кочанскиот фемицид доби доживотна казна

Донесена е пресуда за кривичното дело Убиство извршено при родово базирано насилство и на свиреп …