Државниот врв со честитки за Денот на албанската азбука

Државниот врв со честитки за Денот на албанската азбука

Пендаровски потсети дека пред 115 години, унифицирањето на албанската азбука како клучен чекор кон кодификацијата на албанскиот јазик, се случи токму во Битола

Прочитајте повеќе

Во акција уапсени 17 припадници на затворска полиција

Во акција уапсени 17 припадници на затворска полиција

Седумнаесет припадници на затворската полиција се уапсени во голема полициска акција, информираат од Обвинителството за …