Анти-исламскиот популист Герт Вилдерс се откажа од премиерската позиција во Холандија поради немање доволно поддршка

Анти-исламскиот популист Герт Вилдерс се откажа од премиерската позиција во Холандија поради немање доволно поддршка

Одбивањето на потенцијалните коалиционери да прифатат некои од поекстремните ветувања на Вилдерс, веќе го принуди да се откаже од антиуставните мерки, вклучително и од забраната на џамии, Куранот и исламските шамии, како и од референдумот „Некзит“ (Nexit) за излегување од Европската Унија

Прочитајте повеќе

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

За првпат во американската историја денеска почнува кривичен судски процес против еден поранешен американски претседател. …