Бензинска станица

Бензинот поевтинува за 2,5 а дизелот за 1,5 денари за литар

Со Одлука на Регулаторната комисија за енергетика, од вечерва на полноќ се намалуваат цените на нафтените деривати.

Цената на бензинот се намалува за 2,5 денари, а на дизелот за 1,5 денари за еден литар.

Со тоа, цената на бензинот Еуросупер БС-95  ќе изнесува 81 денар, а Еуросупер БС-98 83 денари за литар.

Дизелот ќе чини 82 денари, а литар нафта за домаќинствата 78,5 денари.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС, се намалува за 1,976 ден/кг и ќе изнесува 54,154 денари за килограм.

Прочитајте повеќе

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Имам добиено извештаи од учесниците во изборниот процес за вознемирување во однос на обиди за …