Блинкен во Кина: Конструктивни разговори, без компримиси

Блинкен во Кина: Конструктивни разговори, без компримиси

Американскиот државен секретар ги продолжи разговорите во Пекинг. Двете страни досега изразија подготвеност за дијалог, но не и за омекнување своите тврди ставови и позиции кои го поттикнаа растот на тензиите.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …