Бундесрат: Западниот Балкан не смее да се заборави

Германскиот Бундесрат е за преговори за приклучување во ЕУ на Украина, Молдавија и државите од Западен Балкан.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Соединетите Американски Држави воведуваат санкции против Русија

Соединетите Држави (САД) денеска воведуваат нови санкции против Русија пред втората годишнина од руската инвазија …