ЦГК: Врие од дивоградби, ДУП-вите ги крои кој како сака

ЦГК: Врие од дивоградби, ДУП-вите ги крои кој како сака

Застарени Генерални урбанистички планови, често менување на ДУП-ови, голем број дивоградби и слаб инспекциски надвор во општините се дел од слабостите нотирани во истражувањто на ЦГК

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …