„Челичниот брат“ Ши во Србија

„Челичниот брат“ Ши во Србија

Претседателот Ши Џинпинг пристигнува во Белград на симболичен датум. Во Србија кинеските компании имаат бројни бизниси. За Србија, пак, Пекинг е сигурна поддршка во перманентната политика на балансирање.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

обвинителство

OJO покрена истрага против две лица за противзаконито влијание

Основното јавно обвинителство (ОЈО) отвори истражна постапка против активен врховен судија и уште едно лице …