Чисти и проодни улици за крушевчани и туристите

За претстоjниот викенд Крушево ќе биде исполнет со гости, што значи дека ЈП „Комуна“ ќе има обврска да се погрижи и да обезбеди проодни и чисти улици. Од крушевското јавно претпријатие велат дека нивните екипи постојано се на терен и работат на расчистување и посолување на улиците.
Во својата работа, ЈП „Комуна“ се води од Програмата за зимско одржување на улиците, а улиците се чистат согласно нивната категоризација на улици од прв, втор и трет приоритет.

Прочитајте повеќе

Ковачевски: Регионалната соработка клучна за полесно надминување на кризата

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија на панелот на Самитот „Македонија2025“ посветен на актуелната …