Дали германската владејачка коалиција е пред колапс?

Дали германската владејачка коалиција е пред колапс?

Намалување на социјалната помош и подоцна пензионирање: германските либерали формулираа барања што ги налутија редовите на социјалдемократите. Дали е ова почеток на распадот на владејачката „семафор“ коалиција?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Иранскиот претседател и министерот за надворешни работи загинаа во хеликоптерска несреќа

Иранскиот претседател и министерот за надворешни работи загинаа во хеликоптерска несреќа

Иранскиот претседател Ебрахим Раиси и неговите придружници, вклучително и министерот за надворешни работи Хосеин Амир …