Децата со дијабетес тип 1 конечно добија бесплатни сензори за мерење гликемија

Децата со дијабетес тип 1 конечно добија бесплатни сензори за мерење гликемија

Државата набави 650 сензори за мерење гликемија во крвта, две години откако Мета пишуваше за апелот на младата Миа Чичкариќ, која тогаш им порача на надлежните да ги набават уредите, за децата конечно да ги одморат нивните прстиња од секојдневните боцкања

Прочитајте повеќе

Спасовски: Предлогот за Влада е без план во економијата и стратешките цели

Спасовски: Предлогот за Влада е без план во економијата и стратешките цели

Од она што денеска беше соопштено во јавноста при поднесувањето на предлогот за работа и …