Дезинфицирани влезовите во станбените објекти

Дезинфицирани влезовите во станбените објекти

Општина Прилеп ја продолжува акцијата за дезинфекција на улиците, јавните површини, институциите и други станбени објекти во градот.

Денеска беа дезинфицирани зградите во сите урбани заедници во Прилеп. Акцијата која беше координирана од страна на ЈКП „Комуналец“, ја реализираа триесетина волонтери, кои со пумпи ги дезинфицираа влезовите во зградите и просторот пред повеќе државни институции во градот.

Прочитајте повеќе

Убедлива победа на Лабуристите – Стармер вети нов почеток

Убедлива победа на Лабуристите – Стармер вети нов почеток

На парламентарните избори во Велика Британија, според прогнозите објавени од Би-Би-Си, опозициските Лабуристи освоиле 410 …