„Дони Дарк“, „Жените“ и „Партија реми“ вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински

„Дони Дарк“, „Жените“ и „Партија реми“ вечерва на МТФ „Војдан Чернодрински

Вечерва на програмата на МТФ „Војдан Чернодрински“:

19.30 „Дони Дарк“ – НУ Театар Комедија – Скопје

По мотиви на Леонард Герш

Режија: Роберт Ристов

Сцена: Театар „Војдан Чернодрински“

22.00 „Жените“ – НУ Албански театар – Скопје

Автор: Роберт Томас

Режија: Ќендрим Ријани

Сцена: ЦК „Марко Цепенков“

Претстава од придружната програма:

24.00 „Партија реми“ – НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Доналд Ли Кобурн

Режија: Виолета Џолева

Сцена: Театар „Војдан Чернодрински“

Прочитајте повеќе

Мицкоски го објави составот на новата Влада, ќе има четири вицепремиери

Мицкоски го објави составот на новата Влада, ќе има четири вицепремиери

Мандатарот и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски го објави идниот состав на новата Влада. Вечерва …