Драги Рашковски поднесе оставка: Кога политикантството ќе стане погласно од природните науки, работната атмосфера станува непогодна

Драги Рашковски поднесе оставка: Кога политикантството ќе стане погласно од природните науки, работната атмосфера станува непогодна

Поранешниот генерален секретар и советник во Владата, Драги Рашковски, поднесе оставка од функцијата Секретар за мониторинг и поддршка на институциите при реализација на програмата на Владата и на стратешки проекти.

Во писмото кое го испратил до премиерот Зоран Заев, Рашковски истакнува дека за некој кој досега во светски рамки има добиено 11 златни и 2 сребрени медали за своите иновации, споредбите кои се прават од страна на одредена јавност, претставува деградирање на неговиот интелектуален капацитет.

Прочитајте повеќе

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Имам добиено извештаи од учесниците во изборниот процес за вознемирување во однос на обиди за …