Два извештаја откриваат широка мрежа на руски дезинформациски портали

Два извештаја откриваат широка мрежа на руски дезинформациски портали

Создадени по ист образец, порталите секојдневно публикуваат огромен број објави. А, објавите често се или преземена копија од ТASS или РИА Новости, или од други сомнителни извори. Текстовите неретко се полни со граматички, синтаксички или правописни грешки, што е знак дека се преведени со помош на груби онлајн алатки

Прочитајте повеќе

„Разделба“ не значи независност, туку крај на Република Српска, според амбасадата на САД во БиХ

„Разделба“ не значи независност, туку крај на Република Српска, според амбасадата на САД во БиХ

„Разделба“ од Република Српска(РС) не значи независност на РС или крај на Босна и Херцеговина(БиХ), …