ДЗС: Самопопишувањето продолжува со несмалено темпо: нови 8429 самопопишани

ДЗС: Самопопишувањето продолжува со несмалено темпо: нови 8429 самопопишани

Во последното деноноќие, заклучно со 23 март во 8 часот, вкупната бројка на самопопишани изнесува   130 009.

Интересот на нашите државјани во странство за искористување на можноста да ги дадат своите податоци во процесот на попишување на дијаспората секојдневно расте. Оваа активност има извонредно значење и за Република Северна Македонија и за целата дијаспора – после многу години и секакви шпекулации со бројките на иселени државјани, конечно да имаме јасна слика каде се и колку се нашите иселеници за да може да се креираат и насочат соодветни политики за нивна поддршка и овозможување на услуги кои им се потребни од својата татковина.

Прочитајте повеќе

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Одлуката на надлежните следува откако родители реагираа на социјалните мрежи и негодуваа децата да бидат …