Една година од експлозиите на Северен тек - многу шпекулации

Една година од експлозиите на Северен тек – многу шпекулации

Пред една година, четири експлозии уништија централен елемент на енергетската инфраструктура на Европа – гасоводот Северен тек. Навраќање на крајот на контроверзниот гасовод, опасните зависности и политичките истраги.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …