Една година по смртта на Махса Амини: Како се промени Иран?

Една година по смртта на Махса Амини: Како се промени Иран?

Пред една година, 22-годишната Џина Махса Амини почина во полициски притвор. Нејзината смрт предизвика протестно движење во 2022 година, кое го трансформираше Иран.

Прочитајте повеќе

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

За првпат во американската историја денеска почнува кривичен судски процес против еден поранешен американски претседател. …