Гледа ли Македонија историски повик?

Гледа ли Македонија историски повик?

Македонија не треба поради нихилизам, неверување во себеси и стравот од иднината да го изгуби фокусот, туку треба да се подготвува за „историскиот повик“, како што прокламираше Урсула фон дер Лајен.

Пишува Љупчо Поповски

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Лустрација на мандат под санкции

Лустрација на мандат под санкции

Надвор од затворениот круг и Омерта на ВМРО-ВЛЕН-ЗНАМ-СДСМ, реалноста е јасна. Раководството на Северна Македонија …